Elektrofizyolojik Testler

Bedenin fizyolojik –fonksiyonel durumunun tespitinde kullanılan testlerdir

1-Modern Yöntem: E.A.V: Vegatest-Elektrotomografi

2-Geleneksel Yöntem: E.S.D: Ryodoraku- Elektro Segmental Diagnoz

 

VEGATEST:EAV

’Modern tıbba göre bedende bir aksiyonun gerçekleşebilmesi için sinyal iletimi gereklidir.

Sinyaller hücreden hücreye elektrik akımı halinde hedefe ulaşana dek iletilir. Bu elektrik akımı gerçekte hücre zarının iki yüzeyinde + ve – yüklerin değişimidir. Bu değişim Na+ ve K+ iyonlarının zarın diğer yüzeyine değiş tokuşu ile gerçekleşir. Elektrik akımı hücreden hücreye iletilirken, tüm organlarda görev ve fonksiyonuna göre, bedende aksiyonu gerçekleştiren spesifik proteinlerin salınımını sağlar.

Bu elektrik akımı her dokuda farklı dalga uzunluğu ve frekansına sahiptir. Fizyolojide ‘’Aksiyon potansiyeli’’ olarak da adlandırılır. Aksiyon potansiyeli,: henüz gerçekliğe kavuşmamış bir aksiyon/olayın potansiyel durumda oluşu demektir.

Vegatest EAV Elektrotomografi yöntemi ile vücudun sağlık durumu hakkında moleküler- biyokimyasal laboratuvar test yöntemlerinden daha erken dönemdeki fonksiyonel-fizyolojik kayıplar hakkında farkındalık sağlanabilir.

 

ELEKTROAKUPUNKTUR TEST YÖNTEMİ:

ESD: Elektro Segmental Diagnoz

Akupunktur meridyenlerinin deri yüzeyine yerleşmiş noktalarındaki elektrik potansiyelleri ile iç organların fonksiyonel durumları arasındaki bağlantıyı araştıran bilim yöntemidir. Deri üzerindeki akupunktur noktası dermatomlar-segmentler aracılığı ile omuriliğe ve beyne bağlantılıdır. Avuç elektrotu hastanın elinde iken test probu ile ölçüm noktasına dokunulduğunda 200 mikroamperi geçmeyen bir akım dermatomlar-segmentler aracılığı ile omurilik üzerinden beyine ulaşır. Beyin uyarıyı algılar ve ilgili ganglion ona bir cevap verir, bu da ölçüm sırasındaki elektriksel direnci etkileyerek akupunktur meridyeni ve ilgili iç organın fonksiyonel durumu hakkında bilgi verir.

İletişime Geçin